”Haluamme valmistaa klassikoita. Sellaisia, jotka seuraavat käyttäjänsä mukana elämässä. Niiden sylissä ja äärellä on hyvä olla sekä huonona että hyvänä päivänä. ”

Meidän tarinamme

Jurvan Tyylikaluste on perustettu vuonna 1969. Valmistamme huonekaluja jo kolmannessa polvessa. Olemme erityisen hyvä massiivipuun työstössä, josta meille on kertynyt osaamista yli 50 vuoden ajalta. Toiminnan aluksi valmistimme tyylihuonekaluja, mistä yrityksemme nimikin kertoo. Olemme siirtyneet tyylihuonekalujen valmistuksesta modernien ruokailuryhmien ja jousikeinujen valmistukseen ja ottaneet käyttöön markkinointinimen Jurvan Tyyli. Tällä nimellä halumme viestiä Sinulle, että valmistamme tuotteet Jurvan tyylillä – ammattitaitoisesti, huolellisesti ja kestävästi.

Jotta voimme valmistaa sekä aikaa että käyttöä kestäviä huonekaluja, aloitamme työn materiaalin valinnasta. Ostamme koivun tukkeina lähimetsistä. Sahaamme tukit laudoiksi ja lankuiksi, ja kuivatamme ne kevätauringossa pihallamme. Laudat ja lankut muotoutuvat tuotannossamme tuoleiksi, pöydiksi ja keinuiksi.

”Jotkut niistä voivat olla muotoilun klassikoita, toiset luotettavia käyttökalusteita. Yhtä kaikki, ne ovat sellaisia, jotka ovat käyttäjälleen oikeita kumppaneita, juuri siinä elämässä, kodissa tai julkisessa tilassa, johon ne tarkoitettu.”

Tuolissa on kaikkein tärkeintä se, että siinä on hyvä istua. Sen pitää palvella eripainoisia- ja pituisia istujia. Sen tulee kestää tanakkana vuodesta toiseen. Päällysteiden tulee kestää sekä kulutusta että puhdistusta.

Pöydän tulee olla sellainen, että sen ympärille on mukava kokoontua niin arkena kuin juhlana. Sen on pysyttävä vankkana ja helppohoitoisena kattauksesta toiseen.

Keinun on oltava paikka, jossa on mukava levähtää ja antaa ajatusten virrata keinun tahtiin. Keinu palvelee kaikenikäisiä istujia – siinä on vauvan mukava keinahdella hoivaajansa sylissä, lapsen katsella kirjoja, nuoren selata puhelinta, aikuisen levähtää tai hoitaa työasioista ja juoda vaikka kupponen kahvia.

Kun tuolit, pöydät ja keinut suunnitellaan, muotoillaan ja valmistetaan huolella, kestää ne katseita ja käyttöä. Valvomme työn laatua kruisailematta. Se tarkoittaa, että ammattipuuseppä valvoo itse oman työnsä laatua. ”Ostaasikko itte tämän täyrellä hinnalla?” on kysymys, jonka jokainen työntekijä tuntee.

Lupauksemme onkin: Läpi elämän – Jurvan Tyyli

Kotimaista, Jurvalaista.

Jurva – puuntyöstön mestareiden koti
Jurvassa on suunniteltu ja valmistettu huonekaluja yli kahdensadan vuoden ajan. Puusepäntaito periytyi perheissä isältä pojalle. Huonekalut valmistettiin aluksi taloissa paikan päällä, koska kookkaiden ja raskaiden kaappien, kerrossänkyjen ja tuvan pöytien liikuttelu oli hankalaa.

Kun tiet paranivat ja kulkupelit kehittyivät, jurvalaiset lähtivät tekemään kauppaa lähikaupunkeihin Kristiinankaupunkiin ja Vaasaan. Syntyi tehtaita, joita oli pienessä pitäjässä 1960-luvulla lähes sata. Kaupankäyntiä tehtiin aluksi kiertokauppana koppiauton perästä, mutta 70-luvulla siirryttiin jo jälleenmyyntiin ja vientiin. Vuosituhannen taitteessa yritysten määrä oli pudonnut huomattavasti, mutta niiden tuotantomäärät olivat kasvaneet merkittävästi. Yritykset alkoivat erikoistua tiettyjen huonekalujen valmistamiseen tietyistä materiaaleista.

Jurva on yhä yksi Suomen merkittävimmistä huonekaluvalmistuksen osaamiskeskittymistä. Yritykset ovat investoimalla erikoistuneet tiettyjen materiaalien ja huonekalujen valmistamiseen ja tekevät yhteistyötä sekä valmistuksessa että myynnissä.

Valmistus

Olemme keränneet ja kasvattaneet massiivipuun työstämisen osaamistamme yli viidenkymmenen vuoden ajan. Se tarkoittaa investointeja oikeisiin työstökeskuksiin ja koneisiin. Vielä enemmän se tarkoittaa osaajiemme tietotaidon keräämistä ja siirtämistä sukupolvelta toiselle. Miten työstää puuta oikein? Tuotteemme valmistetaan kotimaisesta koivusta tai amerikkalaisesta tammesta.

Valmistamme tuotteita myös sopimusvalmistuksena. Voit tutustua yrityspalveluihimme sivuston osiossa.

Tuotteitamme voi tilata modifioituna oman maun mukaan pintakäsittelyn ja verhoilumateriaalin osalta.

Konekantaamme kuuluvat Pade, viisiakselinen CNC-työstökeskus, maalausrobotti, Balesterini, kuusiyksikköinen kopiojyrsin, DMC-leveänauha hiomakone 1300 mm, Weiningin, viisikarainen listahöylä + universaali-yksikkö, Sormec, liimalevy puristin. Tehtaallamme on lisäksi laaja peruspuutyöstön konekanta.

Tehty istuttavaksi

Tehty keinuttavaksi

Tehty katseltavaksi

Tehty kestämään

Toimitamme tuotteet kotiin ympäri Suomen.

Maksutapoja kaupassamme on monia. Voit ostaa tuotteitamme verkkopankin, luottokortin tai osamaksun avulla.

Autamme mielellämme, jos sinulla herää jotain kysyttävää. Voit soittaa meille tai lähettää sähköpostia.

Tuotteillamme on 3 vuoden puurunkotakuu.